Ιδιωτικά έργα

Σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος:  Το τοπογραφικό διάγραμμα είναι απαραίτητο για το ακίνητό σας ώστε να:

  • Το αξιοποίησετε όπως επιθυμείτε
  • Το μεταβιβάσετε
  • Εκδόσετε οικοδομική άδεια
  • Να γίνει γνωστή η ακριβής θέση του
  • Να οριστεί στο σύστημα ΕΓΣΑ’87, απαραίτητο για την ένταξη του στο Κτηματολόγιο
  • Σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες (Δασαρχείο, Αρχαιολογία, ΔΕΗ κλπ)

Εφαρμογή ακινήτων (χάραξη αγροτεμαχίου – οικοπέδου): Πριν από κάθε οικοδομική εργασία είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν τα όρια του ακινήτου σας στο έδαφος, σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχετε στην κατοχή σας. Επίσης, κατά την διάρκεια της αξιοποίησης τους, χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήμα να οριοθετειθούν στο έδαφος οι ακριβείς θέσεις χαρακτηριστικών σημείων, είτε αγροτική φύσης, είτε οικοδομικής.

Δικαστικές διενέξεις – Πραγματογνωμοσύνες:  Η καταπάτηση της ιδιοκτησίας είναι δυστυχώς ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα. Το τοπογραφικό διάγραμμα καθώς και η αντίστοιχη τεχνική έκθεση του Τοπογράφου Μηχανικού είναι απαραίτητη για την απόδοση της δικαιοσύνης και τον τελικο καθορισμό των ορίων του ακινήτου.  Η Ορθομετρική έχει τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα ενώ παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για το κάθε πρόβλημα.

Εκτιμήσεις ακινήτων:  Στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή αξία του ακινήτου σας. Η Ορθομετρική, πέρα από την πολύ μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα, συνεργάζεται με Πολιτικό Μηχανικο, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εκτίμηση Γης, ενώ το κτηματομεσιτικό τμήμα της, η Ορθοκτηματική, δύναται να προωθήσει και να αξιοποιήσει το ακίνητο σας όπως επιθυμείτε.

Τακτοποίηση αυθαιρέτων: Το γραφείο μας αναλαμβάνει την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης: Εκδίδουμε ενεργειακό πιστοποιητικό, το οποίο είναι απαραίτητο για κάθε νέα μίσθωση ή αγοραπωλησία ακινήτου άνω των 50 τ.μ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δασικοί χάρτες: Ξεκίνησε η ανάρτηση δασικών χαρτών. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με πιθανή ένσταση (αντίρρηση) επί των νέων αναρτημένων δασικών χαρτών μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας.